TAXATEURS

Aestimare deskundigen zijn volstrekt onafhankelijk en niet gelieerd aan commerciële marktpartijen zoals veilinghuizen en kunsthandel.

De passie voor het vak heeft ons samengebracht.

De samenvoeging van ieders expertise is de kracht van het Aestimare team.

De deskundigheid van drie vakmensen resulteert in een synergetisch voordeel voor de klant.

Joris Swagemakers

 

Joris Swagemakers, een telg uit een familie van kunstverzamelaars en taxateurs. Sinds 1990 heeft hij kunst en antiek opleidingen gevolgd in Antwerpen en Den Haag. Sinds 2000 is hij TMV register taxateur en makelaar.

 

Al sinds de  middelbare school bezoekt Joris veel musea en tentoonstellingen. Een gepassioneerde hobby wordt nu beroepsmatig uitgeoefend.

Joris heeft een Master degree in International Management van de University of Dallas, werkervaring bij Barclays Bank te Johannesburg en Unilever te Durban, Zuid-Afrika. 

Lid van de Federatie Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken. 

Hobeon lidnummer: 18459. 

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Oost-Brabant nr. 17120749.

Joris  Swagemakers Registertaxateur.jpeg

Herman Meulendijks

 

Herman Meulendijks was meer dan 30 jaar werkzaam bij het veilinghuis Christie’s in Amsterdam en Genève, waar hij als directeur, taxateur en hoofd van de zilver- en de taxatie afdeling was aangesteld.

Thans is hij nog verbonden als consultant en adviseur aan Christie’s in Londen.

In 1982 beëdigd als taxateur en sedert 2008 is hij als onafhankelijke en zelfstandig register taxateur gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam.

Herman Meulendijks is lid van de Federatie Makelaars Taxateurs Veilinghouders in Roerende Zaken. 25 jaar maakte hij deel uit van meerdere  examencommissies van deze Federatie. 

Hij is geregistreerd bij de Stichting Hobeon SKO Certificatie onder nummer  R  19504 

Meulendijks Taxateurs art & antique consultancy is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Amsterdam onder het KvK-nummer 34299064.

Herman Meulendijks Registertaxateur.jpeg
Rob van Amelsfoort

TAXATEUR - DIAMOND GRADER - HORLOGE SPECIALIST

Ruim 100 jaar familietraditie in horloges, sieraden en diamant. 

Rob van Amelsfoort volgde zijn opleiding in Nederland - Duitsland en Zwitserland. In Zwitserland maakte hij kennis met de Haute-horlogerie en bezocht de bekende Zwitserse horlogeproducenten.

 

In de jaren daaropvolgend ontwikkelde hij zijn passie voor bijzondere horloges en uurwerken. 

Als gediplomeerd meestergoudsmid, juwelier en Diamondgrader vindt herkenning plaats op basis van jarenlang opgebouwde kennis.

Het opgebouwde netwerk in de wereld van diamant, horloges en juwelen garandeert een correcte waardering van de te taxeren objecten.

 

Sinds 1985 taxeert Rob van Amelsfoort sieraden, juwelen, diamant en horloges. Elk taxatierapport is gedetailleerd en omvat een volledige fotorapportage. 

Met minder hoeft de klant geen genoegen te nemen.

Feniks Taxaties en Expertise diensten B.V. is ingeschreven bij Kamer van Koophandel nr.: 75118718

Taxatie collectie

Koptekst 4

Taxatie Sieraden, Juwelen en horloges

Taxatie moderne en antieke kunst