• Aestimare Taxateurs

Uw sieraden, juwelen en horloges verzekeren ? Zorg voor het juiste taxatierapport.

Uw kostbare sieraden, juwelen en horloges verzekeren ?


Of u uw sieraden en horloges moet verzekeren is een keuze. Wel staat vast dat bijzondere juwelen en horloges vaker doelwit zijn van criminelen dan antiek, kunst of andere inboedel bezittingen. Sterker nog, na contant geld de meest begeerde buit.


Reden voor deze ongewenste grote belangstelling is dat uw kostbaarheden gemakkelijk te verhandelen zijn en een relatieve hoge opbrengst hebben voor de crimineel.


De risicofactor is dus hoog. Vandaar dat uw verzekeraar u in voorkomend geval zal adviseren deze te verzekeren. Op die manier minimaliseert u het risico van vermogensverlies. Dat geeft een verzekerd gevoel.

Nu is beste verzekering is zo goed als de kwaliteit van het taxatierapport. Alleen met een taxatierapport opgesteld door een onafhankelijke deskundige bent u verzekerd van de juiste uitkering.


Indien u in bezit bent van meerdere objecten uit onderstaande opstelling is een taxatierapport opgesteld door een specialist vereist.

  • Bijzondere sieraden met diamant, edelstenen en parels,

  • vintage of hedendaagse sieraden van merken als Cartier, Boucheron, Tiffany, Aucoc, Piaget, Chaumet, Chopard,

  • vintage of hedendaagse horloges van de merken Patek Phillipe, Audemars Piguet, Rolex, Cartier, Lange & Söhne, Omega, Vacheron Constatin, Officine Panerai, IWC, Corum, Breitling, Glashütte Original, Blancpain,

  • losse diamant of edelstenen als belegging.

Waarom ?

  • Allereerst het vaststellen van de authenticiteit. Hiervoor is specialistische kennis onontbeerlijk, zelfs een certificaat of oude taxatie zijn niet altijd garantie voor originaliteit.

  • De staat waarin het goed verkeerd is een volgende. Omdat de technische staat van een gecompliceerd (vintage)horloge, of juweel in belangrijke mate de actuele vervangingswaarde bepaald.

  • De beoordeling van diamant en edelsten is één, het beoordelen van diamant en edelstenen gezet in een juweel is een andere, het controleren op eventuele beschadigingen is voorwaarde om te komen tot de juiste vervangingswaarde.

  • Verder is het vaststellen en documenteren van herkomst en aankoop een verdere belangrijke onderbouwing van een correct taxatierapport.

De vervangingswaarde van uw sieraden, juwelen en horloges wordt in o.a. bepaald door bovenstaande factoren en een objectief vergelijk met het aanbod in de markt. De kennis van deze markt is het werkterrein van de specialist.


Verzekeren is dus één, het taxatierapport op basis van de juiste expertise is van essentieel belang voor de bescherming van uw vermogen.


Heeft u vragen, neem contact op


28 keer bekeken